by on aug 1, 2014 in Bangkok, Uncategorized

Sunquest Reisetips og råd 

Kjekt å ha

Reisekit

Bestill vårt reisekit med Nakkepute, Øyeskjerm og øreplugger til kr. 125,-

Bestill minimum 3 netter på hotell via vår hotellink eller direkte her hos oss å få dette reisekittet gratis. 

 

Reiseråd og Tips

Språk & kultur

Husk at mange land ikke har samme kultur som hjemme. Lær og respekter derfor reglene til de landene du reiser til på lik linje slik du ønsker at turister bør oppføre seg i Norge. Med Engelsk/Fransk kunnskaper vil du klare deg godt i Asia og med Spansk vil reisen til Mellom og Sør Amerika bli enklere.

Lover & regler

Husk at mange land i verden har strengere regler enn Norge. Pass derfor på at du ikke hjelper noen med transport av bagasje fra ett land til ett annet. Narkotika kan straffes med dødsstraff i enkelte land i Asia og Afrika.

Vaksiner & medisiner

Vi anbefaler at du kontakter din lokale lege for hvilke vaksiner du trenger for ditt reisemål. Husk at det også er viktig at du har med nødvendig medisin i håndbagasjen om bord.

Vi kan anbefale Reiseklinikken v/Gunnar Hasle tlf: 22 11 11 98 for spørsmål ang vaksiner for din reise.

Mat & Hygiene

I mange land er det ikke de samme krav til renhold og hygiene som i Norge. Derfor er det viktig å være sikker på at maten er riktig tilberedt og at isbiter er av drikkevann kvalitet. I tropiske strøk er det også viktig med personlig hygiene, bakterier spres hyppigere og i ett enkelt skrubbsår blir det lett betent hvis det ikke stelles. Husk derfor vannfast plaster, myggolje, og vannfast solkrem. 

Vann

Husk at de fleste land i verden ikke har rent drikkevann fra springen. Kjøp derfor vann på flaske hvis du er usikker på kvaliteten. Husk at det er viktig å drikke rikelig med væske ca. 4-6 liter pr. dag i tropiske strøk.

Sol

Husk at solen ofte er sterkere i mange land og derfor er det viktig å beskytte seg. Bruk derfor høy solfaktor den første tiden av oppholdet.

Mobil Telefon

Norske mobiler fungerer i mange land i verden, men vær klar over at de samtalene som du mottar også blir betalt av deg.

Om det er noe dere lurer på vedrørende din bestilte  reise er vi tilgjengelig 24 timer i døgnet ved akutt behov for hjelp med din bestilling..

God tur