by on jan 1, 2018 in Opplevelser
Hoc

Ho Chi Min City. Photo: Thomas Johannessen

Sunquest Travel benytter mange flyselskap til både Ho Chi Minh (Saigon) og Hanoi.

Vi har bl.a  Thai Airways, Vietnam Airlines med gode forbindelser via Bangkok og Paris.

Vi har også innlandsbilletter med Vietnam Airlines samt gode forbindelser til bl.a Laos, Kambodsja og Thailand.

Sjekk ut våre tilbud  ved å klikke på denne linken

 

Ho Chi Minh City
Er den mest vestlige byen i landet og var tidligere kjent under navnet Saigon. HCMC er under stadig utvikling og med stadig flere skyskrapere er byen på vei til å bli lik de andre større byene i Sørøst-Asia.

Med trass utviklingen bærer bybildet fortsatt preg av de tusener av mopeder i gatene, og lokale markeder på etthvert gatehjørne. Cu Chi & museer Byen har mange spennende museum og de bærer ofte preg av seier over tidligere kolonimakter som Kina og Frankrike.

I tillegg kommer man ikke utenom de mange museer om krigen mot Amerika på 60 og deler av 70 tallet som hovedelement. Ho Chi Minh museet ligger også sentralt i byen, og inneholder bilder og eiendeler fra hans periode. Ca 4 mil utenfor byen ligger Cu Chi tunnelene. Dette området er spesielt berømt for dets tunnel system i opptil tre plan under bakken og det er gravd ut ca 200 km med underjordiske ganger bare i dette området. 

Det var bl.a kampene i Cu Chi området som bidro sterkt til seier over både Franskmenn og Amerikanere.

Cho Lon
Det var i Det store Marked som de Kinesiske handelsfolk holdt til frem til ca. 1975 før de flyktet. Nå er handelsfolket kommet tilbake og det enorme markedet er vel verdt ett besøk. I tillegg til markedet ligger det flere templer og pagoder i "Chinatown". Kirken & postkontoret I bybildet ligger også den fantastiske Notre Dame kirken som ble bygd mellom 1877-83. Kirken har 2 40 meters høye tårn og i forkant av kirken er det en stor statue av Jomfru Maria. Ved siden av kirken ligger et meget severdig bygg nemlig hovedpostkontoret. Bygget ble reist i perioden 1886-91 og har en fasade med skulpturer av kjent vitenskaps menn.

Elvetur
Igjennom HCMC renner Saigon River, og vi anbefaler en båttur på elven etterfulgt av en middag med Vietnamesisk underholdning med dans i skjønne omgivelser. Utløpet av Mae Khong ligger noen mil utenfor byen og vi anbefaler virkelig en tur til området som heter My Tho i Mae Khong Deltaet. Opplev vakker natur og dyreliv mens du sitter i en long tail båt som smyger deg igjennom kanalene i My Tho. Vi hos Sunquest Travel tilbyr deg flere hoteller i byen og vi arrangerer sightseeing både i Saigon og resten av landet. Info om Viet Nam : Det bor ca 77 millioner i Viet Nam hvorav ca 1.5 mil. bor i hovedstaden Ha Noi. Valuta: Vietnamesiske Dong. Vi anbefaler å ta med Dollar eller Euro. Dette veksles i lokal valuta i bankene evt. på hotellet. Ca 5 kr. for 10.000 Dong. Språk: Vietnamesisk, noe Kinesisk. Mange snakker Fransk og noe Engelsk. Religion: Buddisme ca 50 %, katolisme ca 10 %.

Vaksine:
Vi anbefaler på ta kontakt Reise Klinikken (22 11 11 98) evt. din lokale lege, fordi det varierer veldig med hvor du skal oppholde deg.

Klima:
Klimaet er tropisk med monsum klima. Temperatur og vær forhold varierer veldig fra nord til sør. I nord er det kaldt fra November til mars. Så det anbefales å reise mens det er behagelig temperaturer fra April til Oktober. Midtre delen er mer ustabil og det anbefales å reise dit fra ca midt i Februar til Oktober. Den sørlige delen har en høy temperatur hele året med det anbefales å reise fra September til slutten av Mars. Dette grunnet den høye luftfuktigheten under regntiden fra April til August.

Tidsforskjell:
Norsk tid + 6 timer og +5 timer ved sommertid.

 

Ønsker du ett tilbud på en rundreise i Vietnam?

Kontakt oss pr telefon eller mail så skal vi sammen lage en rundreise som oppfyller dine ønsker.